A nyár a napsütés, a strandolás és a pihenés időszaka. De a hajunk nem mindig értékeli a kedvenc időtöltéseinket. A napsugarak, a klóros víz és a sós levegő kiszáríthatja, töredezetté teheti a hajat, amellyel aztán sokat kell foglalkozni.  De szerencsére a házi készítésű hajpakolásokkal könnyedén ellensúlyozhatjuk ezeket a káros hatásokat, és visszaadhatjuk hajunknak az eredeti ragyogását. Ráadásul olcsón és természetes módon.

 

Miért fontos a nyári hajpakolás használata?

 

A nyári hónapokban hajunk fokozott igénybevételnek van kitéve. A nap UV-sugarai károsítják a hajszálak szerkezetét, a klóros víz pedig kimossa a hajból a természetes olajokat. Emiatt a haj szárazabbá, töredezetté válik, elveszíti a fényét és a rugalmasságát. A hajpakolások egy jó – és olcsó – megoldások lehetnek a problémára, hiszen mélyen hidratálják a hajszálakat, visszaadják nekik a szükséges tápanyagokat, és erősítik a hajszerkezetet. Megelőzésnek is kiválóak, hiszen segíthetnek a haj megvédésében a napsugarak káros hatásaitól, és megakadályozzák a hajszálak töredezését. Nem mellesleg mi is megérdemlünk egy kis relaxálást, így amikor hajpakolást használunk, akkor kihasználhatunk pár percnyi „én időt”.

 
Házi hajpakolások nyárra

 

Számos hatékony hajpakolást készíthetsz otthon, természetes alapanyagokból. Íme néhány ötlet:

 

  • Mézes-joghurtos pakolás: Keverj össze 2 evőkanál mézet 2 evőkanál natúr joghurttal. Vidd fel a nedves hajadra, és hagyd hatni 20 percig. Ez a pakolás mélyen hidratálja a hajat, és puhává, fényessé teszi.
  • Avokádós-banános pakolás: Törj össze egy érett avokádót és egy banánt. Keverd össze a pépet 1 evőkanál olívaolajjal. Vidd fel a nedves hajadra, és hagyd hatni 30 percig. Ez a pakolás táplálja a hajat, és segít helyreállítani a sérült hajszálakat.
  • Tojásos pakolás: Egy tojás sárgáját verd fel 1 evőkanál olívaolajjal. Vidd fel a nedves hajadra, és hagyd hatni 15 percig. Ez a pakolás erősíti a hajat, és megakadályozza a hajhullást.
  • Kamillás hajpakolás: kifejezetten zsíros hajra ajánlott a következő hajpakolás, amihez 1 dkg élesztőre , 1 kanál langyos kamillateára és 2 tojás felvert habjára van szükséged. Jól masszírozd be, majd 20 perc után le is moshatod.
  • Sörös hajpakolás a töredezettség ellen: ki gondolta volna, hogy a nyári hűsítő jó hatással van a hajra?! Keverj össze 2 dl sört 1 tojássárgájával, és pár perc fentlét után már moshatod is.
  • Uborkás hajpakolás a fényességért: Igazi vitaminbomba, ami lágyságot, fényességet kölcsönöz a hajadnak. 2 tojássárgája, 1 kávéskanál méz, 3 evőkanál uborkalé és  1 evőkanál olajra van szükséged. Ha bemasszíroztad, fedd le a fejed fóliával és törölközővel, relaxálj fél órát, majd öblítsd le. Hidd el, nem fogsz csalódni!

így használd!


Hogy megfelelően használd a nyári hajpakolásokat, adunk néhány tippet, hogy elérd a kellő hatást.

 

    A hajpakolásokat mosás után, nedves hajra vidd fel.

    Masszírozd be a hajadba és a fejbőrödbe.

    Hagyd hatni a pakolást a megadott ideig, majd mosd ki alaposan a hajadból.

    Heti 1-2 alkalommal használj hajpakolást.

 

A nyári hajpakolások hatékony és kíméletes módja annak, hogy hajad egészséges és ragyogó maradjon a nyári hónapokban is. A házi készítésű hajpakolásokhoz csak természetes alapanyagokra van szükség, így olcsók és környezetbarátak is. Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Nem csak az őszülésen, de a hajhulláson is segít!